Seminaarin kokeneet puhujat käsittelevät kutakin Uskalla kasvaa -seminaarin teemoista PK-yritysten todellisuudesta ja haasteista käsin. Puhujien ja Hallituspartnereiden tavoitteena on auttaa käytännönläheisen tiedon avulla PK-yrityksiä kasvamaan ja kehittymään. Tavoite on koko Suomen kannalta tärkeä, sillä reilusti yli 90 % suomalaisyrityksistä on pieniä tai keskisuuria.

Ilmoittaudu!

 

Empatia, vuorovaikutus ja ihmiskeskeinen työorganisaatio

Katri Saarikivi, aivotutkija, Helsingin yliopisto

Katri on aivotutkija, joka johtaa Helsingin yliopiston Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä empatian ja laadukkaan vuorovaikutuksen mekanismeja selvittävää tutkimusprojektia. Katria kiinnostaa erityisesti se, millä tavalla vuorovaikutusmekanismit toimivat ja miten ne saataisiin toimimaan paremmin tietokonevälitteisessä vuorovaikutuksessa. Lisäksi Katri tekee yhteistyötä työorganisaatioiden kanssa soveltuvan tutkimustiedon sekä tutkimusmenetelmien hyödyntämiseksi käytännössä.

 

Yrittäjästä kasvuyrittäjäksi globaaleille markkinoille.

Risto Siilasmaa, hallituksen puheenjohtaja, Nokia Oyj

Risto on Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, joka on ohjannut Nokian haastavan muutoksen läpi matkapuhelinyhtiöstä verkko- ja teknologiayhtiöksi. Hän on F-Secure Oyj:n perustaja ja sydämeltään yrittäjä, mutta myös aktiivisesti mukana useissa eurooppalaisissa ja aasialaisissa vaikuttajaryhmissä. Risto on Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja sekä Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen varapuheenjohtaja ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan jäsen.

 

Orgaanisen ja epäorgaanisen kasvun rahoitus

Antti Laakso, Head of Bank Sales, Nordea Rahoitus
Tommi Leinonen, Client Executive, Etelä-Suomen Yrityspankkialue, Nordea

Antti ja Tommi ovat erikoistuneet tarjoamaan pk-yrityksille kasvua tukevia ratkaisuja niin käyttöpääoman, investointien kuin yrityskauppojen rahoittamiseen. Antti toimii Nordea Rahoituksessa pankkimyyntikanavan johtajana. Hän on rahoitustehtävien lisäksi työskennellyt liiketoiminnan johtotehtävissä vähittäiskaupan ja kulutuselektroniikan toimialoilla Suomessa ja Yhdysvalloissa. Tommi toimii Etelä-Suomen Yrityspankkialueen Client Executive -tehtävässä ja on sitä ennen työskennellyt useita vuosia yrityskaupparahoitus-yksikön johtajana Nordeassa.

 

Hallituksen merkitys yrityksen kasvussa – case Serres
Kimmo Jyllilä, hallituksen puheenjohtaja, toinen pääosakas, Serres Group Oy

Kimmo on ollut mukana palkitun perheyrityksen, muovituotteisiin erikoistuneen Serres Groupin toiminnassa alusta asti niin hallituksessa kuin vuodesta 2003 lähtien sen puheenjohtajana. Taustalla on myös vuosikymmen pääomasijoittajana sekä rahoituskonsulttina. Perheyrityksen aktiivisen omistajuuden ja hallitustyön lisäksi Kimmo toimii muun muassa Suomen Teollisuussijoitus Oy:n hallituksessa.

 

 

Sisäinen viestintä ja digitaaliset kanavat johtamisen tukena
Hanna Karppi, johtaja, digitaalinen työympäristö, Skanska AB

Hannalla on yli kymmenen vuoden kokemus viestinnän ja muutosjohtamisen tehtävistä pohjoismaisella ja kansainvälisellä tasolla. Tällä hetkellä hän johtaa Skanskan digitaalisen työympäristön kehitystä ja vastaa konsernin sisäisistä digitaalisista viestintäkanavista maailmanlaajuisesti. Hannan työssä keskeistä on henkilöstön sitouttaminen ja yhteisen kulttuurin vahvistaminen.

 

Listaamattomat kasvuyhtiöt ja joukkorahoitus
Terhi Vapola, toimitusjohtaja ja partneri, Springvest Oy

Terhi on rahoituksen osaaja, jolla on vahva kokemus liiketoiminnan johtamisesta, hallitustyöskentelystä, pääomasijoittamisesta sekä yritys- ja rahoitusjärjestelyistä. Hän työskentelee Springvest Oy:ssa, joka on Suomen johtava kasvuyhtiöiden joukkorahoittaja. Terhi on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Nokia Oyj:ssä lukuisissa johtajatehtävissä sekä pääomasijoittajana, yrittäjänä, omistajana ja/tai hallituksen jäsenenä useissa listaamattomissa teknologiayrityksissä.

 

 

Sitä saa, mitä tilaa – johtamista yksilöllisenä palveluna, Case Vincit
Johanna Pystynen, henkilöstöjohtaja, Vincit

Johanna on ollut vuodesta 2012 lähtien mukana luomassa kovaa vauhtia kasvaneen ohjelmistotalo Vincitin menestyksekästä ja palkittua yrityskulttuuria. Kulttuurille keskeistä on itseohjautuvuus, työn merkityksellisyys ja työntekijöiden osallistaminen. Parhaillaan Johanna rakentaa Vincitistä entistä parempaa työpaikkaa ja tutkii johtamista täysin uudesta näkökulmasta – yksilöllisenä palveluna. Johanna on palkittu kansainvälisellä työelämän uudistajien Game Changers 2015 -listalla.

 

 

Ilmoittaudu!

 

Uskalla kasvaa!